Pakketservice voor appartementencomplexen: Een Must-Have voor Bewoners

Pakketservice voor appartementencomplexen: Een Must-Have voor Bewoners

10 mei 2023

Met de aanhoudende groei van e-commerce en online winkelen blijft ook het aantal thuisbezorgde pakketjes alsmaar groeien. Dit geldt ook voor bewoners van appartementencomplexen. Echter, het ontvangen van pakketjes kan voor die bewoners een behoorlijke uitdaging zijn, vooral als ze niet thuis zijn om een pakketje in ontvangst te nemen. Daarom is het hebben van een goede pakketservice voor appartementencomplexen essentieel geworden.

Wat is een pakketservice voor appartementencomplexen?

Een pakketservice voor appartementencomplexen is een systeem dat is opgezet om de bezorging van pakketjes te vergemakkelijken voor bewoners van appartementencomplexen. Zo biedt CiPiO een geavanceerd systeem waarmee bewoners hun pakketjes eenvoudig en zeker kunnen ontvangen in een eigen pakketautomaat. Als pakketjes zijn afgeleverd, ontvangen ze een notificatie om ze op te halen op het gewenste moment.

Wat zijn de voordelen van een pakketservice voor appartementencomplexen?

Gemak
Een pakketservice voor appartementencomplexen biedt bewoners een groot gemak. Ze hoeven niet langer thuis te blijven om hun pakketjes in ontvangst te nemen. In plaats daarvan kunnen ze hun pakketjes ophalen wanneer het hen uitkomt.

Veiligheid
Een pakketservice voor appartementencomplexen is ook veiliger dan het laten bezorgen van pakketjes bij individuele bewoners. Pakketjes zijn veilig opgeslagen en bewoners hoeven zich geen zorgen te maken over diefstal of beschadiging van hun pakketjes. Bovendien biedt CiPiO met haar Access & Parcels concept de mogelijkheid om, op basis van het scannen van een correct geadresseerd adreslabel, de bezorger éénmalig én gecontroleerd toegang te verschaffen door de gesloten voordeur!

Efficiëntie
Een goede pakketservice voor appartementencomplexen zorgt voor een efficiëntere bezorging van pakketjes. Pakketbezorgers hoeven niet meer langs alle individuele bewoners te gaan, maar kunnen de pakketjes gemakkelijk en snel afleveren in de CiPiObox. Dit bespaart tijd en geld voor zowel de bezorgers als de bewoners. Onze ervaring leert dat bezorgers tot wel 6 pakketjes in een minuut kunnen plaatsen! Bovendien hoeven bewoners bij niet-thuis situaties ook niet meer naar een servicepunt te gaan.

Hoe werkt een pakketservice voor appartementencomplexen?

De werking van een pakketservice voor appartementencomplexen kan per complex verschillen, maar over het algemeen werkt het als volgt:

1) De pakketbezorger scant het adreslabel aan de kast in het appartementencomplex.
2) CiPiO valideert of het label overeenkomt met de gegevens van de geadresseerde.
3) Als dat klopt, opent er een vak en kan de bezorger zijn pakketje erin doen.
4) CiPiO stuurt een notificatie met unieke pincode naar de bewoner dat het pakketje is afgeleverd.
5) De bewoner kan het pakketje ophalen op elk gewenst tijdstip.

Hoe kies je de juiste pakketservice voor jouw appartementencomplex?

Bij het kiezen van de juiste pakketservice voor jullie appartementencomplex zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Grootte van het complex

Bij het kiezen van een pakketservice voor een appartementencomplex is de grootte van het complex een belangrijke factor om rekening mee te houden. Een klein complex met slechts een paar bewoners heeft waarschijnlijk minder behoefte aan een pakketservice dan een groot complex met honderden bewoners. Bij een groot complex kan het beheer van de pakketjes namelijk snel chaotisch worden. De CiPiObox is modulair en kan dus uitgebreid worden naar behoefte, ook achteraf. Bovendien is de pakketservice “white label” wat inhoudt dat alle bezorgdiensten erin kunnen afleveren!

  •  Beveiliging

Een goede pakketservice voor appartementencomplexen moet veiligheid bieden voor de bewoners. Het is belangrijk om te kijken welke beveiligingsmaatregelen van het pakketservicepunt er worden geboden zoals bijvoorbeeld cameratoezicht. De CiPiObox wordt standaard uitgerust met een camera, zodat bij calamiteiten achteraf altijd met zekerheid vastgesteld kan worden wat er zich precies bij de kast heeft afgespeeld.

  • Integratie met bestaande systemen

Als het appartementencomplex al gebruik maakt van bijvoorbeeld een toegangsbeheersysteem, is het belangrijk om een pakketservice te kiezen dat hier goed mee integreert met dit systeem. Zo hoeft er maar op één plek aan bewonersbeheer gedaan te worden en kan met het Access & Parcels concept veilig toegang worden geboden aan bezorgers. Eenvoud, comfort en efficiency zijn hierbij de sleutelwoorden.

  • Binnen of buiten

In entrees van appartementencomplexen is niet altijd evenveel ruimte om een pakketservice te installeren. Vandaar dat CiPiO er al in een vroege fase voor heeft gekozen om een binnen- en buitenvariant van de CiPiObox te bieden. Beide opties zijn uitgevoerd in solide staal, echter is de buitenvariant gemonteerd op betonnen voeten die in het straatwerk gewerkt kunnen worden en zijn alle deuren in dubbel staal uitgevoerd om de braakwerendheid te verhogen.

  • Kosten

De kosten van een pakketservice voor appartementencomplexen kunnen variëren. Vanzelfsprekend bepaalt het aantal bewoners het aantal kolommen (en daarmee het aantal vakken). Ook zijn de buitenkasten wat kostbaarder dan de binnenvariant. Daarnaast biedt CiPiO de unieke service om ook het beheer op de kast uit te voeren. Bezorgersfouten, pakketten die niet worden afgehaald, bewonersbeheer; het zijn zaken waar een eigenaar vaak van weg wil blijven. Met deze zogenaamde “moderatorservice” ontzorgt CiPiO bewoners cq eigenaren volledig.

Conclusie

Een goede pakketservice voor appartementencomplexen is een must-have voor bewoners. Het biedt gemak, veiligheid en efficiëntie bij de bezorging van pakketjes. Bij het kiezen van de juiste pakketservice is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van het complex, beveiliging, integratie met bestaande systemen en kosten. Met de juiste pakketservice kunnen bewoners van appartementencomplexen genieten van een zorgeloze ontvangst van hun pakketjes.

Ook een comfortabele en zorgeloze pakketontvangst regelen bij jullie appartementencomplex? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

 

Terug