Magis Real Estate gaat voor hoge bewonerstevredenheid met de CiPiO pakketautomaat

Magis Real Estate gaat voor hoge bewonerstevredenheid met de CiPiO pakketautomaat

24 januari 2023

We spreken Sebastiaan Jonkers, Asset Manager bij Magis Real Estate. Sebastiaan beheert sinds 5 jaar complexen voor Magis. Zijn belangrijkste taak? Dagelijks ervoor zorgen dat bewoners fijn en comfortabel wonen. En die taak wordt serieus genomen bij Magis…!

Meer dan alleen woonruimte bieden
Magis Real Estate ontwikkelt en beheert projecten, waarbij de focus ligt op de transformatie van verouderde kantoorpanden. “Niet alleen de creatie van prettige woningen is daarbij ons doel” vertelt Sebastiaan. “Met bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimtes willen we ervoor zorgen dat de leefomgeving ook prettig is en bewoners zo een community gaan vormen”. Dat mes snijdt aan twee kanten voor Magis. Zo leren bewoners elkaar beter kennen, maar stijgt ook het woongenot. “En dat straalt af op Magis en zorgt ervoor dat bewoners graag langer blijven huren” aldus Sebastiaan. “Onze woonconcepten slaan hierdoor goed aan bij bijvoorbeeld expats en studenten” gaat Sebastiaan verder. “En alhoewel we ons niet expliciet op dergelijke bewoners richten, voelt ons jonge team wel goed aan wat deze groep belangrijk vindt.”

Magis ziet het als een uitdaging om het beter te doen dan andere spelers in de markt. Meerwaarde leveren door servicegerichtheid én betaalbaarheid is een belangrijke doelstelling bij de Eindhovense projectontwikkelaar. “Bij één van onze laatste projecten komt daarom zelfs een 24/7 receptie” laat Sebastiaan trots weten.

Ongewild aanspreekpunt voor problemen met pakketbezorging
De huurders van Magis zijn een zeker serviceniveau gewend en laten dan ook direct weten als er dingen niet goed gaan. Zo ook de pakketbezorging. Doordat veel bewoners overdag werken of studeren is thuisbezorging bij bewoners van de Magis-complexen vaak de voorkeursmanier van winkelen. “We zagen dat met het stijgende volume aan bezorgde pakketten ook het aantal bezorgklachten toenam” aldus Sebastiaan. “In verschillende complexen verdwenen bijvoorbeeld gewoon pakketten. En ondanks dat wij geen enkele rol spelen bij het bestellen of bezorgen, werden we ongewild wel het aanspreekpunt om die problemen op te lossen.”

Probleemloze pakketbezorging met een pakketautomaat? Eerst zien, dan geloven!
Meerdere aanbieders van pakketautomaten benaderden Magis in het verleden al met de claim een oplossing te hebben voor dit bezorgprobleem. “We hebben de claims van die aanbieders met de nodige scepsis bekeken, maar niemand kon de garantie geven dat hij daadwerkelijk onze problemen kon oplossen.” Reden voor Magis om nog niet eerder te investeren in een pakketautomaat. “Veel partijen staan er echt anders in dan CiPiO” geeft Sebastiaan aan. “CiPiO was erg flexibel en met een geslaagde pilot hebben ze ons laten zien dat hun concept resultaat levert. De situatie op de locaties is aantoonbaar verbeterd. Het enige wat er momenteel soms nog misgaat is als een bezorger niet goed oplet of als iemand zichzelf niet correct adresseert.” En dat laatste blijkt in de praktijk ook echt nog met regelmaat voor te komen…!

Verwachtingen overtroffen
Desgevraagd laat Sebastiaan weten erg tevreden te zijn over de samenwerking met CiPiO. De verwachtingen waren niet erg hoog bij aanvang van het project, maar die blijken ruimschoots overtroffen. “De mensen van CiPiO hebben de tijd en moeite genomen om zowel bezorgers als bewoners bekend te maken met hun pakketautomaat” aldus Sebastiaan. En dat heeft aantoonbaar zijn vruchten afgeworpen. Reden voor Magis om de samenwerking uit te breiden en deze service verder uit te rollen bij meer complexen. Desgevraagd laat Sebastiaan weten eigenlijk weinig suggesties ter verdere verbetering van de pakketautomaten te hebben. “Eigenlijk hoor ik er niks meer van en dat is het beste signaal dat het werkt.”

De modulaire pakketautomaat van CiPiO
De CiPiObox is een modulaire, white label pakketautomaat, bedoeld voor pakketbezorging bij woon- en zakelijke complexen. Dat betekent dat alle bezorgdiensten erin kunnen afleveren en dat de automaat (ook achteraf) uit te breiden is. Een CiPiObox kan zowel als binnen- als buitenvariant geleverd worden. Meer weten of een keertje kijken hoe de CiPiObox bij Magis eruit ziet? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht