Het belang van een pakketautomaat in moderne appartementencomplexen

Het belang van een pakketautomaat in moderne appartementencomplexen

10 mei 2023

Pakketautomaten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit moderne appartementencomplexen. Steeds meer bewoners vinden het belangrijk dat ze hun online bestellingen veilig en gemakkelijk kunnen ontvangen, zonder dat ze daarvoor thuis hoeven te blijven of naar een postkantoor moeten gaan. Als VvE, projectontwikkelaar of architect is het daarom belangrijk om rekening te houden met de wensen van moderne bewoners en een pakketautomaat in het ontwerp van het complex op te nemen.

Waarom bewoners een pakketautomaat belangrijk vinden

Een pakketautomaat biedt diverse voordelen voor bewoners van een appartementencomplex. Zo kunnen zij op elk moment van de dag hun pakketjes ophalen, zonder dat ze daarvoor thuis hoeven te zijn. De pakketautomaat biedt namelijk een veilige en afgesloten plek waar pakketjes worden bezorgd en bewaard totdat de ontvanger deze ophaalt. Hierdoor hoeven bewoners niet langer af te stemmen met buren om pakketjes aan te nemen of naar een postkantoor te gaan om pakketjes op te halen. Of erger… ze hoeven hun pakketje niet meer te zoeken op plekken waar ze het liever niet zouden vinden. Zo draagt een pakketautomaat bij aan het gevoel van luxe en comfort, wat de reputatie van het complex ten goede komt.

Het opnemen van een pakketautomaat in het ontwerp van het complex

Als projectontwikkelaar is het belangrijk om bij het ontwerp van het complex rekening te houden met de wensen van moderne bewoners. Het opnemen van een pakketautomaat in het ontwerp kan bijdragen aan de verkoopbaarheid van het complex en kan het complex onderscheiden van andere complexen zonder pakketautomaat. Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de locatie en de bereikbaarheid van de pakketautomaat, zodat deze gemakkelijk te bereiken is voor alle bewoners.

Ook voor architecten is het belangrijk om bij het ontwerp van het complex rekening te houden met de wensen van moderne bewoners. Een pakketautomaat kan bijvoorbeeld worden opgenomen in het ontwerp van de entreehal of kan een aparte ruimte krijgen in het complex. Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de pakketautomaat, zodat deze stabiel en goed bereikbaar kan worden geplaatst.

Kortom, een pakketautomaat is een belangrijke voorziening geworden voor moderne bewoners van appartementencomplexen. Als VvE, projectontwikkelaar of architect is het daarom belangrijk om rekening te houden met de wensen van bewoners en een pakketautomaat op te nemen in het ontwerp van het complex. Dit kan bijdragen aan een efficiënte afhandeling van pakketjes en kan het complex onderscheiden van andere complexen zonder pakketautomaat.

Een pakketautomaat geplaatst en klaar? Helaas niet, dan begint het pas…!

Veel gebouweigenaren verkeren in de veronderstelling dat als een pakketautomaat is aangekocht en geplaatst, het pakketprobleem is opgelost voor de bewoners. Helaas is niets minder waar… Pas dan bewijst de betrokken leverancier zich met haar klantenservice! Veel gebruikers laten zich helaas verleiden door een interessante prijs of prachtig kastontwerp, maar vergeten dat de oplossing zich pas zal bewijzen in de praktijk, als allerlei verschillende bezorgers er gebruik van gaan maken. Lees hiervoor vooral ons andere blog over de zogenaamde “moderatortaken”.

Meer informatie over onze pakketautomaat of moderator services? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

 

Terug