Bewoners van TalentSquare ervaren meer rust door de pakketautomaat van CiPiO

Bewoners van TalentSquare ervaren meer rust door de pakketautomaat van CiPiO

22 juni 2022

Sinds vorig jaar staat er een pakketautomaat van CiPiO, de CiPiObox, in het appartementencomplex TalentSquare in Tilburg. In dit complex bevinden zich ruim 700 woonruimtes (studio’s en kamers). Door een samenwerking met de Universiteit van Tilburg zijn er met name in de kamers ook veel internationale studenten woonachtig in het complex. De belangen van de bewoners worden behartigd door het woonbestuur. Dit bestuur onderhoudt het contact met o.a. SSH (beheert en verhuurt de kamers). Daarnaast probeert het bestuur het wonen in TalentSquare een stuk plezieriger te maken. Het woonbestuur is twee jaar geleden opgericht en bestaat onder andere uit Ad (voorzitter) en Bente. Zij delen graag hun ervaringen met de CiPiObox als bewoner en bestuurslid.

Rondslingerende en kwijtgeraakte pakketten
’’Als bestuur merkten wij dat de toename van het aantal pakketten voor de nodige problemen en frustratie zorgde’’, zegt Ad. ’’Het was echt een ellende. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor dit probleem en kwamen we uiteindelijk uit bij de pakketautomaat van CiPiO. Wij merkten namelijk als bewoners dat er veel pakketjes in de gang rondslingerden of pakketten kwijtraakten. Daarnaast kwam het ook wel eens voor dat iemand een pakket van een andere bewoner aannam en daarna twee weken niet thuis of onbereikbaar was. Doordat veel bewoners over dezelfde problemen klaagden op onze gezamenlijke Facebook-pagina, zorgde het probleem daar ook voor extra frustratie. Als bestuur konden we dus echt niet meer om dit steeds groter wordende probleem heen en zijn we samen met SSH op zoek gegaan naar een oplossing.’’

Met een gerust hart de deur uit door de pakketautomaat van CiPiO
IMG_2261_b.jpg’’Doordat alle bewoners vandaag de dag gebruik kunnen maken van de CiPiObox merken wij dat er veel minder wordt geklaagd over kwijtgeraakte pakketten. Als bewoner kun je nu met een gerust hart de deur uit, omdat je weet dat je pakket in veilige handen is bij de CiPiObox. Doordat je je pakket kan laten bezorgen in de CiPiObox, ben je ook niet meer afhankelijk van je buren. Hierdoor is het ook een stuk rustiger in de Facebookgroep en worden hier weer belangrijker zaken besproken of leuke nieuwtjes gedeeld.’’ Naast de problemen en ervaringen van Ad, lost de pakketautomaat volgens Bente ook het volgende op: ’’Doordat ik in de zorg werk, heb ik wisselende diensten. Hierdoor ben ik vaak thuis als anderen juist van huis zijn en andersom. Daardoor liep ik zelf vaak mijn eigen pakket mis, dat ik daarna moest gaan zoeken in het complex. Daarnaast nam ik vaak ook pakketjes van buren in ontvangst. Soms kon het wel weken duren voordat deze pakketten uiteindelijk werden opgehaald. Dit zorgde bij mij voor de nodige frustratie. Nu is er gelukkig de CiPiObox. Na mijn dienst kan ik gelijk mijn pakket ophalen uit de pakketautomaat en hoef ik hier dus niet meer lang op te wachten. Dit zorgt bij mij voor een hoop rust.’’

De pakketautomaat van CiPiO zorgt voor meer woonplezier
De CiPiObox is volgens Ad ondertussen niet meer weg te denken uit het complex. “Wij merken dat de CiPiObox intensief wordt gebruikt. Doordat bewoners nu precies weten waar en wanneer hun pakket wordt bezorgd, ervaren zij veel meer woonplezier. Dit is precies waar wij het als woonbestuur voor doen.’’ Ook een CiPiObox in jullie complex? Neem contact op voor meer informatie over de CiPiObox en de werkwijze.

*De CiPiObox die geplaatst is bij TalentSquare bestaat uit 8 kolommen waaronder een technisch kolom. De pakketautomaat bevat 55 vakken. Deze vakken hebben een belastbaar gewicht van 35 kg per vak. De toegepaste kleur is RAL 7016. Daarnaast beschikt de CiPiObox over verlichting en een beveiligingscamera. Voor de aansluiting is enkel een stopcontact nodig.

Terug